Velkommen til Solcellepaneler.com - alt du trenger å vite om solcellepanel!

 Vi har samlet alt du trenger å vite om solcellepaneler, leverandører av solcellepaneler og gjort det  veldig enkelt for deg å finne den beste leverandøren til ditt prosjekt.  På denne nettsiden så finner du flere hundre artikler om solcellepanel og guider på hvordan du gjør det beste valget.

Solcellepaneler.com er en portal som gjør alt av informasjon om solcellepaneler, leverandører av solcellepaneler og bransjen tilgjengelig for deg 

Hvorfor investere i solcellepaneler?

Det å investere i solcellepaneler er en stor avgjørelse for de aller fleste av oss. Det er likevel veldig mange gode grunner til å investere i solcellepaneler. 

1. Billigere strøm

Solcellepanel hjelper deg med å redusere strømkostnaden ved at du både selger og produserer strøm.Dette gjør at den totale

2. Bra for miljøet

Vi har faktisk bare en klode og den må vi ta vare på. Solcellepaneler

3. Gjør boligen mer attraktiv

Ved å investere i solcellepaneler så gjør du din bolig mer attraktiv for kjøpere.

Hvilke typer bygg kan man ha solcellepanel på?

Solcellepanel passer veldig godt til hus. Med solcellepanel på hus så kan du produsere strøm til eget forbruk og for å selge videre.

Næringsbygg er svært godt egnet for solcelleanlegg og stadig flere næringsbygg velger å investere i solcellepaneler.

Stadig flere borettslag velger å investere i solcellepaneler. Det kan være perfekt for å spare penger på strøm og gjøre borettslaget mer økonomisk.

Det finnes i dag flere hytter med solcellepanel enn det gjør hus med solcellepanel. Hytter kan være perfekte for solcellepanel.

Gårder og fjøs har som regel mye plass til socellepaneler. KOmbinert med et høyt energiforbruk så egner landbruket seg godt for solenergi.

Innholdsfortegnelse

Fordeler og ulemper med solcellepaneler i Norge

Veldig mange blir overrasket over at det faktisk ikke er så mange ulemper med solcellepanel i Norge. Vi har godt med sollys og klimaet gjør at det er svært effektivt med solcellepanel i Norge. Det er selvfølgelig mindre produksjon på vinteren enn på sommeren men den største utfordringen er faktisk at det legger seg snø/is på solcellepanelene. Overraskende nok så har flere byer i Norge som ligger sør bedre produksjonsvilkår enn man finner lenger ned på kontinent som f.eks Berlin og Praha.  

Hvis man i tillegg til dette legger til at Norge har en støtteordning for solcelleanlegg som gjør at du kan få en del av kostnaden av et solcelleanlegg tilbake med en gang det er montert. Dette gjelder spesielt solcellepanel til hus men det finnes andre ordninger for f.eks solcelleanlegg til næringsbygg og solcelleanlegg til landbruket. Uansett så er den største ulempen med solcellepaneler at det er en investering som har et langsiktig perspektiv. 

Er det smart å investere i solcellepaneler?

Det viktigste er å gjøre en grundig vurdering av det økonomiske potensialet av solcellepaneler på ditt hus, næringsbygg, hytte eller gård. For de aller fleste så vil det være økonomisk smart å investere i solcellepaneler. Det finnes selvfølgelig noen unntak her. En profesjonell leverandør av solcellepanel kan hjelpe deg med å regne ut nøyaktig de økonomiske faktorene av solcelleanlegg på din bygning. Med økende strømpriser så er det mer sannsynlig at ditt solcelleanlegg vil øke i verdi med tiden. 

Uansett hvor du bor i Norge og hvilke solforhold du har så vil det være klima-smart å investere i solcellepaneler. Med solcellepaneler så reduserer du ditt C02-avtrykk. 

Hvordan kan Solcellepaneler.com hjelpe deg med solcellepanel?

Solcelllepaneler.com er først og fremst en informasjonsportal for deg som ønsker å investere i solcellepaneler. Vi har gjort det mulig for deg å finne informasjon, leverandører og alt du trenger å vite om solcellepaneler på et sted. 

På vår side så kan du raskt finne en aktør som tilbyr solcellepaneler i ditt område. Du kan lese hva andre som har benyttet seg av denne leverandøren tidligere har opplevd tjenesten. Vi ønsker å gjøre det enklere å innhente tilbud på solcelleanlegg og samtidig fjerne unødvendig mellomledd. 

Se eksempler på solcellepanel her

Slik kan du finansiere solcellepaneler til ditt bygg

De aller fleste som investerer i solcelleanlegg gjør dette igjennom et lån. Flere banker har den siste tiden lansert grønne lån som er ment for både privatpersoner, bedrifter og andre aktører som trenger lån for å finansiere klimatiltak. Når det kommer til finansieringen av solcellepanel til hus så finnes det i tillegg til lån flere alternativer som f.eks opplåning på boligens verdi og enkelte aktører tilbyr leasing av solcelleanlegg. Vi har skrevet en helt egen artikkel om hvordan du kan finansiere solcellepaneler her. 

Gjør som Ingrid, Arne og Trond - finn leverandør av solcellepaneler hos oss!

Siste nytt fra vår blogg om solenergi og solcellepaneler

Du kan få støtte til din investering i solcellepanel

Solcellepaneler er lønnsomt i Norge men for å gjøre det ennå mer lønnsomt så gir staten støtte igjennom ENOVA dersom du installerer et solcelleanlegg og blir plusskunde. Du kan få opptil 47500,- kroner i støtte. Støtten kan du få betalt når solcelleanlegget er montert eller du kan få igjen på skatten. Støtten kan du få på carport med solcellepanel, garasje med solcellepanel og selvfølgelig hus med solcelleanlegg.

Hva er viktig å vite før man kjøper solcellepanel?

Når man skal investere i solcellepaneler så er det først veldig fint å få en forståelse for hvordan et solcelleanlegg fungerer. Du trenger ikke på noen måte å være en ekspert på solcellepanel men du burde ha en generell forståelse for hvordan et anlegg fungerer. Vi har skrevet noe guider til deg som gir deg en god forståelse for hvordan et solcelleanlegg fungerer. Selv om veldig mye er likt så anbefaler vi å lese den guiden som passer best til hvilken type bygg ønsker å installere solcellepaneler på. 

Når du har fått en forståelse for hva et solcelleanlegg på din bygning betyr så er det på tide å ta kontakt med en leverandør. For bare noen få år siden så var det kun noen få tilbydere av solcelleanlegg i Norge. De siste årene så har det kommer mange aktører inn på markedet. Det betyr at du har mange mulige tilbydere av solcelleanlegg som gjerne vil ha deg som kunde. Vi anbefaler at man alltid innhenter tilbud fra flere aktører. Det er sterk konkurranse om solcellepanel-kundene på alle typer bygg og dette kommer deg som kunde til gode. Det er likevel viktig å påpeke at en faktor som er like viktig som pris er at leverandøren har gode referanser og kompetansen til å klare ditt prosjekt. 

Det er nettopp derfor vi lagde Solcellepaneler.com for å gjøre det enkelt for deg uansett type bygg å finne en leverandør som er trygg på kompetanse og pris. 

OFTE STILTE SPØRSMÅL OM SOLCELLEPANELER

Vi i Solcellepaneler.com får ofte spørsmål fra våre brukere. Det kommer ofte så mange spørsmål at det er vanskelig å svare på alle. Derfor har vi samlet en liste over ofte stilte spørsmål om solcellepanel. Dersom du har et spørsmål om solcellepaneler som du ikke finner svaret på så må du gjerne kontakte oss på kontakt@solcellepaneler.com.

Prisen på solcellepaneler er avhengig av 3 faktorer:

  • Hvor stort solcelleanlegg trenger du?
  • Forholdene for å montere solcellepaneler?
  • Valg av type solcellepaneler 

De aller fleste solcellepaneler til hus starter på 60000,- og går helt opp til flere hundre tusen kroner. Det er i tillegg flere forskjellige kvaliteter når det kommer til panelene og annet utstyr man trenger som er med på å bestemme prisen. Stadig flere nordmenn velger solcelletakstein fremfor vanlig solcellepanel og da vil prisen selvfølgelig være høyere.

I Norge så får man i tillegg en støtte fra ENOVA som er med på å redusere din kostnad for solcellepaneler betraktelig. 

Ja, solcellepanel produserer strøm på vinteren. Forholdene for å produsere strøm på vinteren kan likevel bli begrenset av snø som legger seg på panelene. Her finnes det i dag flere spennende løsninger som gjør at det er mulig å produsere strøm hele året. 

Alle hus med solcellepaneler, næringsbygg med solcellepaneler og gårdsbruk med solcellepanel som er tilknyttet strømnettet kan selge strømmen de ikke selv bruker. 

For å kunne selge strømmen som dine solcellepaneler produserer så må man ha en avtale med strømselskapet. Dette heter en plusskunde-avtale og vi har skrevet en artikkel om de beste plusskunde avtalene her..

De aller fleste solcelleanlegg som prosjekteres og bygges i Norge bruker taket. Dette er som oftest det mest egnede stedet både når det kommer til solforhold og at det ikke stjeler plass som kan brukes på andre ting. 

I enkelte tilfeller så kan det være en bedre løsning med solcellepaneler som er satt opp på bakkenivå men dette er veldig sjeldent i Norge.

Nei, du må ikke koble deg til strømnettet. Hvis du skal ha solcellepanel til hytte så vil det for mange være uaktuelt å koble seg til strømnettet. Dette er da gjerne mindre solcelleanlegg som er tilkoblet et batteri som lagrer strømmen man produserer. 

For næringsbygg og hus så vil det være uaktuelt å benytte seg av batterier for å lagre strømmen. Batterier er så kostbare at det vil ikke være økonomisk forsvarlig. I fremtiden så er det spådd at flere solcelleanlegg vil lagre strømmen i batterier.

Nei, for å få et solcelleanlegg godkjent for å bli tilkoblet til strømnettet så må du ha en godkjent montør. 

Om du ønsker å få ned prisen så anbefaler vi at du kontakter montøren for å høre hva du eventuelt kan gjøre selv for å redusere prisen og lage en egen avtale på dette. Det er mye som f.eks klargjøring og lignende som kan være med på redusere den totale kostnaden for ditt solcelleanlegg.

For å finne ut hvordan solforhold du har så anbefaler vi at du tar kontakt med en montør som enkelt kan beregne hvor mye du kan forvente av strømproduksjon og ikke minst hvilken dimensjon som passer best til din eiendom. 

Enkelte bruker solkalkulatorer på nett og dette er selvfølgelig bra. Det må uansett som regel alltid en befaring først og vår erfaring er at dette er en faktor som gjør at kunden ender opp med et bedre resultat.

Ja, i Norge så har ENOVA ansvaret for støtteordninger tilknyttet energitiltak. Dette er en støtte man kan få hvis man har et solcelleanlegg som er tilkoblet strømnettet og støtten blir først utbetalt når anlegget er montert av en godkjent montør.

Om man har næringsbygg eller landbruk så finnes det egne støtteordninger igjennom Innovasjon Norge og ENOVA. 

Et solcelleanlegg som er montert etter forskriftene og av en profesjonell montør vil ikke gi noen ekstra risiko for brann hvis man sammenligner med andre elektriske installasjoner. Det er derfor veldig viktig at du velger en seriøs montør som har kompetanse og som vet hvilke forskrifter som skal følges. 

Solcellepaneler leveres i Norge med en garanti på 25 år når det kommer til produksjoner. Når det kommer til de tekniske delene så er det normalt 10 års garanti. Det er generelt lite reklamasjoner på solcelleanlegg, selv om noen få er uheldige med f.eks produksjonsfeil og lignende. Produksjonen til et solcelleanlegg vil gradevis gå ned etter årene som går. Man forventer at et solcelleanlegg vil ha omtrent 80% effekt etter 25 år. 

De aller fleste tak kan man montere solcellepaneler på men det finnes noen få unntak. Dette er noe av det første din leverandør av solcellepaneler vil vurdere når du kontakter dem. 

De aller fleste trenger ikke å bytte tak for å montere solcellepanel. Dersom man har et tak som er dårlig så bør man utbedre dette før man får installert et solcelleanlegg. 

I de aller fleste tilfeller så vil det ikke være nødvendig å søke om godkjennelse. Dersom ditt bygg ligger i et område som er vernet eller som har andre bestemmelser så vil du være nødt til å kontakte kommunen.  Dette er normalt noe som lokale montører vil vite men vi anbefaler alltid å ta en rask telefon til kommunen for å høre. 

Enkelte kommuner har i tillegg egne incentiv-ordninger for solcelleanlegg og det kan derfor være svært smart å ta kontakt med kommunen før du installerer i et solcelleanlegg. 

Les våre guider og anbefalinger på relevante produkter

Solcellepaneler.com er mer enn en portal for solcelle-leverandører. Hver eneste måned produserer vi innhold og vi tester blant annet en del produkter som vi tror våre lesere kan være interessert i. Nedenfor er et utvalg av våre tester og guider av produkter innenfor energi. 

Solcellelamper

Solcellelamper er noe alle trenger og som er svært praktisk.

Strømaggregat

Selv om dette ikke er et særlig grønt alternativ så vet vi at flere med hytter er interessert.

Solcellepanel til båt

. Les alt du trenger å vite om solcellepanel til båt.

Solcellepanel til bobil

Les alt du trenger å vite om solcellepanel til bobil!

List deg opp i vår database over montører og leverandører

Vi har gjort det veldig enkelt for deg å nye kunder og ikke minst gjøre det enkelt for kunder å finne. List deg opp i vår database her!

Annonsering

Vi tilbyr kanskje den mest mest målrettet annonseringen for leverandører av solcelleanlegg i Norge. Nå ut til de som faktisk er på jakt etter en leverandør av solcelleanlegg.

Sjekk prisen på en kommersiell installasjon

Fyll ut vårt enkle skjema for å få et uforpliktende tilbud på
solcelleanlegg til ditt virksomhet. Vi setter deg i kontakt med dyktig
leverandør som er i ditt område. Gratis og helt uforpliktende.