De siste årene har det vært en ekstrem interesse blant norske boligeiere for å investere i solcellepaneler til husene sine. Grunnen til at stadig flere vurderer solcellepaneler er at det finnes svært gunstige støtteordninger, og dette kombinert med lang garanti på solcellepanelene gjør at man er garantert en god investering som vil lønne seg over tid. En annen drivkraft bak den sterke etterspørselen etter solcellepaneler er at nordmenn ønsker å gi sitt bidrag til å stoppe klimaendringene.

Det finnes en rekke ulike grunner og motivasjoner for å investere i solceller på huset. Uansett hva motivasjonen eller grunnen er, finnes det en jungel av valg og leverandører der ute. Derfor har vi laget en for deg som ønsker å vurdere muligheten for å få et solcellepanel til huset ditt. Hvis du ikke ønsker å lese, men heller vil få eksperthjelp, kan du enkelt fylle inn adressen din nedenfor, og i samarbeid med Norges beste solcelleinstallatører vil du motta et uforpliktende tilbud på solcellepaneler.

Hva slags bygning vil du plassere solcellepanelene dine på?

Vennligst klikk på et av valgene ovenfor.

Hvor mye penger bruker du på strøm hver måned?

Du finner all denne informasjonen på strømregningen din.

Hvordan kan vi kontakte deg?

Nesten ferdig!

Ved å fylle ut koden som sendes til mobiltelefonen din, godtar du automatisk å motta telefoner fra opptil tre uavhengige solcelleinstallatører i ditt område angående et tilbud på et solsystem.

Hva skjer nå?

 1. Forespørselen din vil automatisk matches med de tre beste installatørene i ditt område
 2. Installatørene kommer til å vurdere eiendommen og sjekke om den er egnet for solcellepaneler, og utvikle en solcelleplan for eiendommen din
 3. Installatørene kommer deretter til å kontakte deg med prisalternativer og annen informasjon om å få solcellepaneler på taket ditt
 4. Du kommer til å spare omtrent 5.000 kg med CO2-utslipp hvert eneste år som solcellepanelene dine er aktive... Og det er gode nyheter for planeten vår.

Hva slags bygning vil du plassere solcellepanelene dine på?

Vennligst klikk på et av valgene ovenfor.

Hvor mye penger bruker du på strøm hver måned?

Du finner all denne informasjonen på strømregningen din.

Hvordan kan vi kontakte deg?

Nesten ferdig!

Ved å fylle ut koden som sendes til mobiltelefonen din, godtar du automatisk å motta telefoner fra opptil tre uavhengige solcelleinstallatører i ditt område angående et tilbud på et solsystem.

Hva skjer nå?

 1. Forespørselen din vil automatisk matches med de tre beste installatørene i ditt område
 2. Installatørene kommer til å vurdere eiendommen og sjekke om den er egnet for solcellepaneler, og utvikle en solcelleplan for eiendommen din
 3. Installatørene kommer deretter til å kontakte deg med prisalternativer og annen informasjon om å få solcellepaneler på taket ditt
 4. Du kommer til å spare omtrent 5.000 kg med CO2-utslipp hvert eneste år som solcellepanelene dine er aktive... Og det er gode nyheter for planeten vår.

I denne veiledningen finner du alt du trenger å vite før du installerer solcellepaneler eller takstein med solceller . Nedenfor finner du en innholdsfortegnelse som enkelt lar deg navigere direkte til det punktet du vil lese mer om:

Innholdsfortegnelse

Hvorfor trenger ditt hus solcellepaneler?

Hvis du sitter på «gjerdet» og lurer på om solcellepanel er noe for deg så skal vi prøve å gjøre valget litt enklere for deg.Den største fordelen med solcellepaneler på hus er at dette er en økonomisk investering som gjør at du vil spare penger over tid. Det er en langsiktig investering men som samtidig kan gi deg litt beskyttelse mot høye strømpriser i fremtiden.

Dersom du bestemmer deg for å montere solcellepaneler på ditt hus så vil du være med på å spare miljøet. Dette er en god følelse og ikke minst et viktig tiltak du som privatperson kan gjøre for å være med på å bekjempe klimaendringene.

Det er fortsatt tidlig å si i Norge men skal vi tro flere rapporter fra utlandet så har hus med solcelleanlegg installert fått økt verdi.Dette har vi ikke noen klare tall på i Norge ennå men vi vet at næringsbygg med solcelleanlegg  har vært mer attraktive for bedrifter enn de uten. Når du skal selge boligen din med solcellepanel så vil det at du har et solcelleanlegg ikke telle negativt.

Hvem burde investere i solcelleanlegg til sitt hus?

I utgangspunktet så burde alle som ønsker lavere pris på sin strøm totalt sett investere i solcellepaneler til sitt hus.For at det skal være det vi kan kalle en investering, at det gir avkastning til deg over tid så er det noen viktige punkter som det er viktig å oppfylle:

 • Du må ha nok lys til å få en lønnsom produksjon i forhold til kostnaden oppsettet
 • Du må installere et godkjent solcelleanlegg som er koblet til strømnettet for å få den støtten du har krav på.

 

Det første punktet er kanskje det viktigste, du må ha nok sollys til at du kan få til en lønnsom produksjon. For de som bor i sør så er dette selvfølgelig enklere enn de som bor lenger nord. Solcellepaneler blir stadig billigere så etterhvert så vil man kunne få lønnsom produksjon ganske mange steder i Norge.Vi vet at veldig mange velger å installere solcellepaneler på huset sitt selv om produksjonen ikke svarer til kostnaden.Da er det kanskje heller fordi man er interessert i teknologien eller at man ønsker å produsere egen energi

 I Norge så er vi så heldig at vi har noe som heter Enova.Dette er et statsforetak som har som ansvar og formål å støtte klimatiltak som kan redusere våre klimautslipp her i Norge.Enova har en ganske raus støtteordning for deg som ønsker solcellepanel på ditt hus.Det er derfor viktig at om din investering i solcellepanel skal være lønnsom så må du sørge for at din installering er i tråd med alle kravene slike at du kan få støtte til din bolig.

Valg av solcellepanel til hus

Når du skal installere et solcellepaneler på ditt hus så har du i hovedsak to forskjellige måter du kan fange opp energi på. Du kan velge om å ha solcellepanel eller du kan ha takstein med solceller. De aller fleste velger å benytte seg av normale solcellepaneler til sitt hus men stadig flere vurderer solcelletakstein. Nedenfor har vi skrevet litt om de to forskjellige typene solcellepaneler

Solcellepanel

Dette er den definitivt billigste løsningen, men kanskje ikke den mest estetiske løsningen. Prisene på solcellepanel inkludert montering koster gjerne mellom 30000,- og helt opp til 150 000,-. Prisen avhenger på hvor mange panel du skal ha men det samme gjør strømproduksjonen.

For å finne ut hvor mange panel du trenger så kan du fylle ut vårt skjema og du vil finne ut hvor mange panel du trenger, basert på din beliggenhet i forhold til sol og størrelse på ditt tak.

Du kan regne med at 10-11 paneler i snitt produserer rundt 3100 kw i året. Hvis du går for et større anlegg på 30 paneler så produserer det rett i underkant av 10000 KW per år.

Monteringen av solcellepanel tar vanligvis ikke veldig lang tid. Normalt sett er alt ferdig montert i løpet av 1-2 dager, litt avhengig av hvor stort anlegg du har kjøpt. For å montere solcellepanel så trenger man teknikere og elektrikere for å gjøre jobben.

De aller fleste velger å montere solcellepanelene på taket på sine hus. Grunnen til det er at dette er som regel den beste måten å utnytte mest mulig av sollyset på. Hvis man bor lenger sør så vi vet vi at noen velger å installere solcellepanel på stativ på eiendommen istedenfor å ha dem på taket. Dette er mest aktuelt for de som ikke har særlig mye snø på vinteren. Det er spesielt bønder som gjerne bruker disse stativene ettersom de har store arealer de kan benytte seg av til å høste inn solenergi. For en vanlig bolig så vil som regel den beste løsningen være å ha solcellepanel på taket.

Solcelletakstein

Veldig mange ønsker å produsere egen strøm men syntes at solcellepanelene er stygge og velger derfor ikke å gjennomføre. Heldigvis så har det nå kommet løsninger for deg som ikke ønsker å ha panel på taket, nå kan du nemlig kamuflere disse i takstein. Dette er en løsning som betydelig mer kostbar enn vanlig solcellepanel med et unntak. Dersom du i dag skal bygge nytt hus eller du skal bytte taket på huset ditt. Du kan lage tak av takstein med solcelle istedenfor vanlig tak. Prisen per kvadratmeter er rundt 3400,- kroner. Dette er rundt 1000-1500 kroner dyrere enn gjennomsnittsprisen på nytt tak. Når taket er ferdig får du ikke bare et tak, men et tak som produserer opptil 10000 kw i året.

Det kommer stadig flere aktører som tilbyr solcelletakstein. I Norge så har du 2-3 leverandører men veldig mange venter på at Tesla skal lansere takstein med solcellepanel. Disse har alle et forskjellig design og de kan fungere noe forskjellig. Etterspørselen etter solcelletakstein er stor og det skjer derfor utrolig rask utvikling på denne fronten.

Hvis du ønsker å lese mer om hvordan du kan få solcelletakstein til ditt hus så kan du lese mer på vår underside som vi har dedikert til solcelletakstein. Her kan du lese mer om de forskjellige løsningene som finnes i dag og hvordan du kan velge riktig takstein med solcellepanel til ditt hus.

Se hvordan det ser ut med solcellepanel på ditt hus

Alle tak er forskjellig men her kan du få et inntrykk av hvordan et hus med solcellepaneler fra Otovo ser ut. Alle tak er forskjellig men dette gir et godt bilde av hvor lite det påvirker estetikk.

Priser på solcellepaneler til hus

Veldig mange ønsker å investere i solcellepanel på taket. Noen ønsker å spare miljøet og andre ønsker kun å spare penger.Uansett grunn til at du er på jakt etter solcellepanel så er det viktig å finne ut hvor mye det koster å få det solcellepanelet og strømproduksjonen du ønsker.Det finnes veldig mange forskjellige kalkulatorer og beregninger for å finne ut prisen på et solcellepanel. Vi har derfor laget en guide for deg som ønsker å finne ut hvor mye det koster å få solcellepanel på taket ditt.

Den faktoren som påvirker prisen på solcellepanelet ditt er hvor stort solcelleanlegg du ønsker. Prisen øker naturligvis med størrelsen men det gjør strømproduksjonen. Vi har laget en prisoversikt nedenfor som viser et omtrentlig kostnadsoverslag på solcellepanel. Det er tatt utgangspunkt i de billigste prisene vi kunne finne. Solcellepaneler er en råvare og prisen vil derfor hele tiden variere. Når du bestiller et solcelleanlegg til ditt hus så vil prisen leverandøren har fått påvirke prisen på din installasjon. Derfor vil man gjerne se at det er variasjoner hos de forskjellige leverandørene av solcellepaneler. 

Husk å les vår artikkel om hvordan du kan finansiere solcellepanel med både lån og støtte fra staten.

Lite solcelleanlegg

For deg som ønsker et lite anlegg
kr 50000
 • 3.240w
 • Inkluderer montering, solcellepaneler og annet utstyr
 • Passer perfekt til deg som har begrenset budsjett
Mini!

Stort solcelleanlegg

For deg som ønsker et godt anlegg
kr 100000
 • 6.480w
 • Inkludert montering, solcellepaneler og annet utstyr
 • Passer perfekt til deg som ønsker å få en god produksjon av strøm
Medium

Mega solcelleanlegg

For deg som ønsker maksimalt med solcellepanel på ditt hus.
kr 200000
 • 8.640w
 • Inkludert montering, solcellepaneler og annet utstyr
 • Passer perfekt til deg som ønsker å produsere til eget forbruk og bli en god plu
Mega!

Finansiering av solcellepaneler til hus

Solcellepanel til eneboliger/hus koster fra 30000,- og helt opp til over 120000,-. Hvis man skal ha solcelletakstein så må man ennå høyere opp i pris. De færreste har dette beløpet på konto og det må derfor finansieres på en eller annen måte. Den mest fornuftige måten å finansiere solcellepanel eller takstein med solcelle er å bake kostnaden inn i boliglånet.På samme måte som du ville finansiert et nytt bad, påbygg eller andre oppgraderinger av boligen din. Hvis man gjør dette så er det mulig at man i samme manøver kan få boliglånet endret til et grønt boliglån. Dette er et relativt nytt produkt som enkelte banker har. Hvis man har en bolig som defineres som energieffektiv så kan man få en betydelig bedre rente enn andre boliger.

 Vi forstår at enkelte ikke har ledig kapital i boligen sin til å finansiere installering og kjøp av solcellepanel. Derfor har vi laget en egen underside som omhandler nettopp hvordan du kan finansiere solcellepanel. Det finnes flere måter du kan finansiere solcelleanlegg til ditt hus på og vi har samlet de alle på en underside. Du kan lese mer om
hvordan du kan finansiere solcellepanel til ditt på hus.

Er det lønnsomt å installere solcellepanel til hus?

Dette er et spørsmål som mange stiller oss og andre aktører. Investeringen for å få anlegget opp er fortsatt høy. Du vil ikke umiddelbart spare penger på investeringen din. Ifølge produsenter av solcellepanel så kan man forvente at levetiden på solceller er fra 25 til 50 år. Ifølge undersøkelser som er gjort på norske solcelleanlegg så har man kommet frem av det vil snitt ta 17 år før anlegget har finansiert seg selv. Dette varierer selvfølgelig på både plassering og hvor i landet huset ditt ligger.

Hvor lang tid det tar før anlegget har betalt seg ned kan bli påvirket positivt av de økende strømprisene vi har i Norge. I 2019 så hadde vi rekordhøye strømpriser og ifølge ekspertene så kan vil denne pristrenden fortsette.

Det andre regnestykket er klimaregnestykket. Hvis du installerer solcellepanel eller takstein med solcellepanel så vil du spare miljøet hvert eneste år. Veldig mange vil hevde at dette er en lønnsomhet som ikke kan måles i penger.

Oppsummert så er det selvfølgelig noen områder i Norge hvor det ikke er lønnsomt. Man kan veldig enkelt regne ut hvor mye strøm ditt hus vil produsere med et solcelleanlegg, det vil være et godt estimat som vil gi deg et godt estimat. Vi vet at noen faktisk velger å installere solcellepanel selv om det ikke vil være lønnsomt, de gjør dette fordi de syntes teknologien er interessant eller at de liker ideen om å produsere egen strøm. Få en verdivurdering av boligen din her.

Solcellepanel på taket eller på veggen?

De aller fleste som investerer i solcellepanel til hus velger å plassere de på taket. Det finnes noen unntak her og det er gjerne hus med en skikkelig solvegg. Da kan det være mer hensiktsmessig med solcellepanel på veggen fremfor solcellepanel på taket. For å finne ut hvilken løsning som er best for deg så er det å ta en prat med en leverandør av solcellepanel som kan gi deg noen gode råd basert på deres erfaring. 

Hvordan ser fremtiden til solcellepaneler til hus ut?

Utviklingen innenfor solenergi er formidabel og det er umulig å vite hvordan den kommer til å endre seg over de neste 10 årene.Det er spådd at kostnaden på å kjøpe inn solcellepanel kommer til å gå ned med rundt 50% innen 10 år hovedsakelig på grunn av lavere produksjonskostnader og høyere virkningsgrad.Den neste store revolusjonen for solcelleanlegg til hus er ventet å dreie seg om batterier.I Norge så er strømmen såpass rimelig fortsatt at det ikke gir mening å investere i større batterier for solcelleanlegg til hus som er tilkoblet strømnettet.Dette er ventet å endre seg innen de neste årene. Det blir derfor en veldig spennende fremtid for de som allerede har installert et solcelleanlegg til sitt hus og de som kommer til å installere solcellepaneler på sine hus.

 Veldig mange vil kanskje tenke at de nå vil vente med å installere solcellepanel på sitt hus ettersom teknologien kommer til å utvikle seg raskt og prisen gå ned.Det fine med solcellepaneler er at om du investerer i solcellepanel til din bolig så vil du kunne oppgradere dette ettersom teknologien utvikler seg.

Solcellepanel kalkulator for å finne ut hvor mye strøm du kan produsere

Med en solcellepanel kalkulator så kan man finne ut estimert produksjon av et solcellepanel på ditt hus. Det som vi ofte opplever er at disse er mer et estimat og etter en faglig vurdering så får man et bedre estimat. Derfor har vi Solcellepaneler.com valgt å heller fokuserer på å sette deg som kunde i direkte kontakt med en leverandør. 

Fordelene ved å ha direkte kontakt og ikke gå ut i fra et digitalt estimat er at man kan lettere gå igjennom mulighetene og ikke minst så er vår erfaring at prisen på solcelleanlegget blir mer eksakt og riktig. Flere av løsningene som finnes når det kommer til kalkulasjon av lønnsomheten til et solcellepanel er avanserte algoritmer som først om mange år vil kunne gi eksakt informasjon etterhvert som de lærer fra tidligere installasjoner. En solcelle-kalkulator kan ikke erstatte dette. 

Spørsmål om solcellepaneler til hus

Vi vet at du kan ha veldig mange spørsmål og derfor så åpner vi opp for at du skal spørre oss hvis du skulle ha noen spørsmål.Send inn ditt spørsmål om din bolig på kontakt@solcellepaneler.com . Vi vil prøve å svare deg så godt vi kan og hvis vi ikke kan svare på det så sender vi det videre til noen som kan svare deg.

Ja, vi kan hjelpe deg med å innhente tilbud på solcellepaneler til ditt hus. Alt du trenger å gjøre er å gå til toppen av denne siden. Her finner du en et felte hvor det står “adresse”. Skriv inn adressen til boligen du ønsker solcellepanel på. På under 5 minutter så vil du ha et uforpliktende tilbud på solcellepaneler til ditt hus. 

Det å investere i solcellepaneler på taket er en stor investering og derfor er det ekstremt viktig å velge en seriøs montør. Dette er ikke investeringen hvor det beste er det billigste. Du bør velge en montør som har:

 • Referanser
 • Alle autorisasjoner og sertifiseringer
 • Ryddig økonomi

Hvis du er usikker på hvilken montør du skal velge når du skal montere solcellepaneler på ditt hus så kan du gjerne bruke skjemaet som vi har lenket til i knappen nedenfor. Vi samarbeider kun med seriøse aktører som har kompetanse, erfaring og ikke minst leverer kvalitet.

På Solcellepaneler.com så har vi samlet de aller fleste aktører som tilbyr montering og levering av solcellepaneler. Her kan du ganske enkelt finne den nærmeste montøren av solcellepaneler til hus i ditt område. I tillegg så kan du rangere disse basert på tilbakemeldinger fra andre som har fått sine solcelleanlegg installert av disse aktørene. 

Det koster ingenting for deg som kunde å bruke vårt system og vi etterstreber at du som bruker skal ha en god opplevelse. 

For å finne ut hvor mye strøm du kan produsere så må du bare sende inn vårt skjema. VI setter deg i kontakt med en montør og leverandør som har erfaring. Vår leverandør kan gi deg et estimat på produksjon og pris på ditt anlegg. Vi jobber i tillegg med en kalkulator som skal kunne hjelpe deg med å regne ut dette men vi har ennå ikke lykkes i å få gode nok estimater her. Derfor anbefaler vi deg heller å ta kontakt via vårt skjema.

Det finnes flere tjenester på nett du kan bruke for å regne ut estimat på hvor mye strøm ditt hus med solcellepaneler kan produsere. Disse tjenestene fungerer godt som et estimat men det beste er å sette deg i direkte kontakt med noen som kan gjøre en vurdering på din bolig med et solcelleanlegg.

De aller fleste solcellepaneler til hus i Norge kommer med en produksjonsgaranti på 25 år. Det betyr at produsenten garanterer at dine solcellepanel vil produsere strøm i 25 år. Man kan forvente at produksjonen kommer til å gå ned litt over tid men med tanke på at et solcelleanlegg i snitt er betalt ned over 17 år og gjerne tidligere så vil man ha «gratis strøm» i minst 7 år før man må bytte deler av solcelleanlegget til boligen ut.

Ja, man må regne med å bytte inverter og andre ting som ryker over tid. Man må regne med 19000,- kroner i hele livsløpet til anlegget. Denne summen kan selvfølgelig variere med størrelsen på anlegget ditt og hvor i landet dette er. Du må derfor regne med at ting må byttes ut og dette må legges inn i regnestykket.

Det er veldig mange tror at solcellepaneler på huset er sjenerende og det har vært tilfeller hvor andre har ment at det sjenerende. Generelt så vil vi si at det absolutt ikke er sjenerende med solcellepanel på et hus. Hvis man har et hus eller en hytte som er vernet eller ligger i et spesielt landskap så kan det være sjenerende. Dette gjelder kun et svært lite antall boliger.

 Alle kan ha en litt vanskelig nabo som kanskje har en liten mening om hvordan et solcellepanel ser ut og at det kan virke sjenerende. Det er i de aller fleste tilfeller fordi de ikke har sett et solcelleanlegg før eller at de tror det kommer til å påvirke landskapet. 

Norge har et veldig spesielt klima. Det er nettopp dette klimaet som gjør at man produserer mye strøm om sommeren og veldig lite på vinteren. På sommeren vil man derfor produsere mer strøm enn man bruker, denne selger man videre i nettverket. For å kunne selge strøm som din bolig har produsert så må du først bli det strømselskapene kaller en plusskunde. For å bli det så må du skrive under på en kontrakt som regulerer forholdet mellom deg og strømselskapet. Du inngår da en avtale om å selge energien som solcelleanlegget til ditt hus produserer. Dette vil være mest aktuelt på sommeren, da vinteren i Norge ikke gir nok energi til å dekke hele forbruket ditt.

Hvor mye strøm solcellepanelene på huset ditt kommer til å produsere avhenger av hvor du befinner deg i Norge. Enkelte steder har en mer optimal beliggenhet med tanke på produksjon av strøm. 

De aller fleste som monterer solcelleanlegg til hus en eller annen form ønsker å koble seg på strømnettet for å kunne selge strømmen som blir til overs. Batterier er veldig kostbart og derfor velger veldig mange å heller selge strømmen. Vi vet at flere som ønsker å lagre strømmen de produserer, kjøper kasserte batterier fra elbiler og lagrer strømmen på disse. Det skjer en enorm utvikling på batteri-fronten og allerede nå begynner man å se gode løsninger på lagring av strøm. Dette er i dag en veldig vanlig modell på solcellepanel til hytte men på private boliger så er kostnaden for stor i forhold til besparelsen.

 Dersom man kan produsere strøm om sommeren og lagre denne til man trenger den på vinteren så vil regnestykket for solcellepaneler til ditt hus se mye penere ut. Problemet er at man må ha ganske stor kapasitet på batteriene for å klare dette. Dersom du har tilgang til rimelige batterier eller ønsker å investere i en større batteripakke så er dette definitivt mulig men enn så lenge ganske billig. Vi har skrevet en egen guide til deg som vurderer batterier til solcelleanlegg.

Det er ikke veldig store forskjeller når man skal installere solcellepanel på sitt hus men det kan være noen. For å være på den sikre siden så bør man alltid sjekke pris med flere aktører før man gjør en investering i solcelleanlegg til sitt hus. Hvis du bruker vår kalkulator for solcellepaneler så vil du automatisk legge ut ditt tak på anbud hos flere leverandører som konkurrerer på pris for å gi deg det beste tilbudet.

Når du skal ha solcelleanlegg til ditt hus så er du ikke alene. Leveringstiden er alt i fra noen uker til noen måneder. Den siste tiden så har det vært enorm etterspørsel etter solcellepanel til hus og man må derfor forvente at ventetiden er betydelig høyere enn den har vært. 

Ønsker du å lære mer om solcellepaneler til hus?

Solceller er en spennende teknologi som er spådd til å vokse enormt over de neste årene. Vi har skrevet litt om hva solceller er her og hvordan et solcelleanlegg fungerer. I tillegg så finner du veldig mye nyttig informasjon om solcellepanel til hus og generelt på vår blogg. 

Sjekk prisen på en kommersiell installasjon

Fyll ut vårt enkle skjema for å få et uforpliktende tilbud på
solcelleanlegg til ditt virksomhet. Vi setter deg i kontakt med dyktig
leverandør som er i ditt område. Gratis og helt uforpliktende.