Solcellepaneler i landbruket er en “perfect match”. Som bonde eller gårdeier så er du vandt med å høste inn fra det naturen gir oss. Det være seg dyr, korn, poteter og nå energi fra solen. Stadig flere norske bønder installerer solcellepanel for å minimere kostnadene for strøm og for å minimere deres CO2-avtrykk. Vi har derfor samlet alt du trenger å vite om solcellepaneler til ditt gårdsbruk eller fjøs.Få et tilbud på solcellepaneler til din gård

Klikk her for å få et uforpliktende tilbud på solcellepaneler til din gård. Det tar kun 2 minutter. Du vil få vite hvor mye du kan spare og ikke minst hvor mye det vil koste inkludert montering.
Få tilbud her

Innholdsfortegnelse

Hva slags landbruk passer solcellepanel til?

Solcellepaneler passer til alle typer landbruk og ikke minst gårder. Noen installerer solcellepaneler på fjøset for å gi energi til lyset i fjøset og andre installerer solcellepanel på ledige jordlapper for eget forbruk og selge det man produserer som er overskudd.

Uansett hvordan type gård eller landbruk du har så kan du få løsninger som er tilpasset dine behov. De eneste som solcellepanel ikke passer til er de som har gårder med lite eller ingen sol. Da kan det være vanskelig å få nok produksjon til at det er lønnsomt å installere.Hvis du er usikker på om din gård ligger i en sone hvor det er lønnsomt eller ikke å ha solcellepanel, ta kontakt med oss.

Hvor mye koster et solcellepanel på fjøset?

Uansett hvordan type solcellepanel du ønsker og hviken type bygning du har så vil prisene på solcellepaneler variere. Prisene varierer fra mindre pakker som er ment for boliger til rundt 40000,- kroner og helt opp i flere hundre tusen kroner.Hvor mye solcellepanel til din gård eller ditt landbruk koster er helt avhengig av hvor mye du ønsker å produsere.

Det er selvfølgelig en sammenheng mellom hvor mye du investerer og hvor mye strøm du produserer. Hvis du har et stort forbruk av strøm så vil det i mange tilfeller lønne seg å velge et større anlegg over tid.Det anbefales derfor at man kartlegger nøye forbruket du har i dag for at du får riktig anlegg installert.

En annen faktor man må vurdere er hvordan det skal se ut. De aller fleste velger et vanlig solcelleanlegg til sin gård men i noen tilfeller hvor det er spesielle forhold så velger mansolcelletakstein . . Da vil dette påvirke prisen på solcelleanlegget.

Hva slags bygning vil du plassere solcellepanelene dine på?

Vennligst klikk på et av valgene ovenfor.

Hvor mye penger bruker du på strøm hver måned?

Du finner all denne informasjonen på strømregningen din.

Hvordan kan vi kontakte deg?

Nesten ferdig!

Ved å fylle ut koden som sendes til mobiltelefonen din, godtar du automatisk å motta telefoner fra opptil tre uavhengige solcelleinstallatører i ditt område angående et tilbud på et solsystem.

Hva skjer nå?

 1. Forespørselen din vil automatisk matches med de tre beste installatørene i ditt område
 2. Installatørene kommer til å vurdere eiendommen og sjekke om den er egnet for solcellepaneler, og utvikle en solcelleplan for eiendommen din
 3. Installatørene kommer deretter til å kontakte deg med prisalternativer og annen informasjon om å få solcellepaneler på taket ditt
 4. Du kommer til å spare omtrent 5.000 kg med CO2-utslipp hvert eneste år som solcellepanelene dine er aktive... Og det er gode nyheter for planeten vår.

Hva slags bygning vil du plassere solcellepanelene dine på?

Vennligst klikk på et av valgene ovenfor.

Hvor mye penger bruker du på strøm hver måned?

Du finner all denne informasjonen på strømregningen din.

Hvordan kan vi kontakte deg?

Nesten ferdig!

Ved å fylle ut koden som sendes til mobiltelefonen din, godtar du automatisk å motta telefoner fra opptil tre uavhengige solcelleinstallatører i ditt område angående et tilbud på et solsystem.

Hva skjer nå?

 1. Forespørselen din vil automatisk matches med de tre beste installatørene i ditt område
 2. Installatørene kommer til å vurdere eiendommen og sjekke om den er egnet for solcellepaneler, og utvikle en solcelleplan for eiendommen din
 3. Installatørene kommer deretter til å kontakte deg med prisalternativer og annen informasjon om å få solcellepaneler på taket ditt
 4. Du kommer til å spare omtrent 5.000 kg med CO2-utslipp hvert eneste år som solcellepanelene dine er aktive... Og det er gode nyheter for planeten vår.

Finnes det noen støtteordninger for solcelleanlegg til landbruk

Når man installerer solcellepanel til eneboligen eller solcellepanel på hytta så vil man kunne søke om støtte fra Enova. Hvis man har et gårdsbruk som er registrert som vanlig enebolig så vil man kunne få opp til 27000,- kroner i støtte. Når man har en landbrukseiendom som egentlig er en næringseiendom så er det dessverre ikke så mange støtteordninger ennå. Vi har skrevet mer om støtteordninger for næringsbygg på vår underside solcelleanlegg til næringsbygg

Man kan søke om elsertifikater og det finnes noen internasjonale støtteordninger som f.eks den Svenske Naturskyddforeningen som investerer i fornybar energi i hele verden.

Det finnes i dag flere kommuner med egne klimamål og støtteordninger. Derfor bør du alltid sjekke om eventuelle støtteordninger for landbruk når det kommer til fornybar energi.

Det er ventet at det vil komme flere støtteordninger men vi er fortsatt på et tidlig stadium av installeringer. Etterhvert som flere vil ha solcellepaneler og man kan produsere mer strøm så vil det nok helt sikkert komme flere støtteordninger.

 

Ofte stilte spørsmål om solcelleanlegg til landbruk

Nei, er det korte svaret. Etterspørselen etter solcellepanel til landbruket er stor og det er aktører der ute som selger noe de ikke kan. Vi anbefaler at du bruker en aktør som har flere suksessfulle prosjekter bak seg og som har spisskompetanse på solceller.

Solcellepanel er en stor investering for de aller fleste bygg og hvis det monteres feil så kan det:

 • Redusere levetiden på anlegget
 • Påvirke kapasiteten til anlegget

Man er helt avhengig av å ha så lang levetid på anlegget som mulig, kombinert med at det yter maksimalt. For leverandører av solcellepaneler så er landbrukseiendommer svært attraktive. Det er større jobber og det er enkelt å vise økonomien i det.

Hvis du ønsker et tilbud fra en seriøs aktør på solcellepaneler så kan du bruke vårt skjema ovenfor. Vi samarbeider kun med seriøse leverandører som leverer kvalitet, god pris og har masse kompetanse.

På mindre anlegg for hus og hytter så kreves det lite eller ingenting av vedlikehold. På solcellepanel for på låver og fjøs så er man helt avhengig av at noen kontrollerer anlegget. Veldig mye av dette kan gjøres ved å følge med på strømproduksjonen på en dataskjerm, men man må regne med noe vedlikehold.

 

Det viktigste er at man følger nøye opp anlegget helt i starten. Det er da man kan finne ut eventuelle feil eller mangler. Vi anbefaler at man ber om en pris på vedlikehold fra aktøren som monterte anlegget opp i starten. Da er man sikret at alt blir fulgt opp.

Den selger du tilbake til strømselskapet. Man produserer gjerne mer strøm enn man bruker på våren og sommeren. Det er da strømprisen er lav men det er bedre enn at den går ut i ingenting. For å kunne selge strømmen så må man bli det man kaller «plusskunde». Det betyr at man må ha en avtale med strømselskapet om salget av strømmen. I tillegg til prisen du for på strømmen så får du en kompensasjon som er enkelt forklart en slags «omvendt nettleie». Enkelte landbruk vil kunne produsere akkurat det de trenger og ikke ha et veldig stort overskudd.

Det foregår en ekstrem utvikling på batterier og teknologi. Det er ikke umulig at man i fremtiden kan lagre strømmen man produserer selv på batterier. Deretter så kan man bruke den når strømmen koster mye penger. Forløpig er kostnaden på batterier for høy, men det antas at denne kostnaden kommer til å gå ned med tiden.

Det har de siste månedene vært en ekstrem stor etterspørsel etter solcelleanlegg og dette påvirker ventetiden på solcelleanlegg. Man må regne med 1-8 måneder ventetid. Det kommer an på hvilken leverandør av solcellepanel man velger og hvor i landet man er.

Hva er fordelene med solcellepaneler i landbruk?

Det er flere fordeler med solcellepaneler i en gårdsbruk-økonomi men nedenfor har vi fremhevet de største fordeleen du som eier av en går eller landsbrukseiendom får hvis du investerer i solcellepaneler.

1. Spare kostnader til strøm

Et fjøs eller en låve har gjerne store kostnader hvert år når det kommer til strøm. Med et solcelleanlegg så vil du over tid få gratis strøm men du vil uansett kunne jevne ut kostnaden din til strøm. Din gård blir mindre sensitiv i forhold til høye priser på strømmen. Med en strømpris som stadig går opp så er det en veldig klok investering som vil gi avkastning over tid.

2. Miljøprofil

Landbruket er en stor bidragsyter i CO2-regnskapet, det er derfor svært positivt for miljøprofilen til ditt gårdsbruk. Det gjør deg mer attraktiv hos kjøpere av dine produkter og bør også gi deg god samvittighet.

Fremtidige krav

Det blir et stadig større fokus på at landbruket skal satse på bærekraftige løsninger. Ved å investere i solcellepaneler til ditt gårdsbruk allerede nå så er du godt possisjonert for fremtiden.

Hvordan velger jeg riktig leverandør av solcellepaneler til min låve?


Når man skal investere i et solcelleanlegg til gårdenså er det utrolig viktig at man velger riktig montør. Det finnes dessverre veldig mange useriøse aktører som kan gjøre ditt solcellepanel på gården din til et tapssluk. Det er gjerne en stor investering for en bonde å investere i solcellepaneler og for at dette skal være en god investering så må man sørge for å bruke riktig leverandør.  
Et solcelleanlegg er ment for å ha en lang holdbarhetstid men det skjer kun hvis monteringen gjøres riktig. Dersom det er dårlig arbeid så kan dette påvirke:

 • Kvaliteten på solcelleanlegget til din landbrukseiendom
 • Produksjonen til solcelleanlegget
 • Levetiden på solcelleanlegget

 

Du bør derfor alltid sjekke referanser og at leverandøren har alle autorisasjoner og sertifiseringer. Hvis du er usikker på hvem du skal velge til ditt din låve eller ditt fjøs så kan du brukeSolcellepaneler.com sin database over montører av solcellepaneler. 

Hvordan kan vi hjelpe deg med et solcelleanlegg til ditt landbruk?

Vi er ingen direkte leverandør av solcelleanlegg til landbruk men vi jobber veldig hardt for å samle alt du trenger av informasjon. I tillegg så er vi utrolig opptatt av at det skal være enkelt for deg som bonde å innhente tilbud på solcelleanlegg til din gård. 

Sjekk prisen på en kommersiell installasjon

Fyll ut vårt enkle skjema for å få et uforpliktende tilbud på
solcelleanlegg til ditt virksomhet. Vi setter deg i kontakt med dyktig
leverandør som er i ditt område. Gratis og helt uforpliktende.