Borettslag kan ha perfekte forhold for å produsere strøm fra solen og være lønnsomme. Et typisk borettslag har mye frie arealer på takene og i tillegg gjerne en del areal i mellom bygningene som ikke brukes til noe. Derfor er stadig flere borettslag interesserte i å invesetere i solcellepanel og gjerne et skikkelig solcelleanlegg.

For et borettslag kan det ligge en betydelig stor gevinst i å investere i solcellepanel. Ettersom regelene for videresalg blir stadig bedre og strømprisene går opp for hvert år. Dette betyr at det blir stadig mer attraktivt for et borettslag å investere i nettopp solcellepanel.

Borettslag med solcellepaneler blir vanligere i Norge og stadig flere borettslag vurderer å investere i solcelleanlegg. Om du sitter i styret i et borettslag eller ønsker å foreslå dette for ditt borettslag så kan vi i Solcellepaneler.com hjelpe deg. 

Nedenfor finner du ut alt du trenger å vite om solcellepaneler til borettslag. I tillegg så har vi samlet alle tilbydere av solcelleanlegg i Norge også de som har spesialisert seg på borettslag. om du skulle ha noen spørsmål som du ikke har fått svar på så kan du kontakte oss på kontakt@solcellepaneler.com eller ta kontakt med en av montørene som er i nærheten av ditt borettslag. 

Finn nærmeste og beste leverandør av solcellepaneler ditt borettslag

Vi har samlet alle tilbydere i Norge på samme plass. Du kan raskt finne de beste aktørene på solcellepaneler til borettslag. Det er enkelt og gratis å kontakte disse for å få et tilbud!
Du kan sortere på alt i fra erfaringer fra andre til hvilke som er nærmest deg!

Innholdsfortegnelse

Øker solcellepaneler verdien på leilighetene?

Nordmenn blir stadig mer miljøbevist og man skal ikke se bort i fra at et borettslag med en tydelig miljøprofil vil virke mer attraktiv enn et annet borettslag.I tillegg så øker strømprisene så et borettslag hvor installasjonskostnaden allerede er dekket inn vil nok virke positivt for mange kjøpere.

På næringsbygg i Tyskland så ser man atnæringsbygg med solcellepaneler øker i verdi mer enn de uten. Om det samme gjelder borettslag vil tiden vise. Mye tyder på at et installert solcelleanlegg vil øke verdien på leilighetene, spesielt etterhvert som anlegget er betalt ned.Borettslag har gjerne forholdsvis lave kostnader i forhold til oppvarming og regnestykket ved å produsere strøm selv kan derfor bli betydelig.

Hvordan vil et solcelleanlegg i borettslag fungere?

Det vil være forskjellige modeller for hvordan et solcelleanlegg brukes.For de aller fleste så vil det bli et fradrag på hver måned på strømregningen tilsvarende sin andel av produksjonen.Her står borettslaget som regel fritt til å styre hvordan de ønsker å gjøre det selv.

I praksis betyr det at man som borettslag vil bli plusskunde hos strømselskapet. Deretter så må det være en egen intern ordning som kompenserer for strømproduksjonen.Det kan være at man velger å selge alt av produksjonen og deretter gi et fradrag i felleskostnadene.

Hvordan velge riktig montør av solcelleanlegg til borettslaget eller sameiet?

Et solcelleanlegg er ment for å ha en lang holdbarhetstid men det skjer kun hvis monteringen gjøres riktig.Dersom det er dårlig arbeid så kan dette påvirke:

  • Kvaliteten på solcelleanlegget til ditt borettslag
  • Produksjonen til solcelleanlegget
  • Levetiden på solcelleanlegget

Du bør derfor alltid sjekke referanser og at leverandøren har alle autorisasjoner og sertifiseringer. Hvis du er usikker på hvem du skal velge til ditt næringsbygg så kan du bruke vår database som du finner her. Vi har samlet alle montører av solcelleanlegg til borettslag og du kan finne den som passer best til deg. 

  •  

Hvordan er prosessen for å få solcelleanlegg i et borettslag?

Det første man må gjøre er å finne ut hvor godt egnet borettslaget er for solcellepaneler. Med det så mener vi at man må regne ut hvor det er lønnsomt å ha solcellepanel, hvor mange paneler man kan ha og hvor mye strøm man kan produsere. Den enkleste måten finne ut av dette på er å kontakte en ekspert på solcellepanel. De vil så kunne hjelpe styret i borettslaget med å regne ut pris.Etter at pris er regnet ut så bør borettslaget kalle inn til et møte for å finne ut om dette er noe som andelseierene er interessert i. Man bør da fremstille det på en redelig og god måte. Andelseierne må presenteres for:

  1. Prisen for hele solcelleanlegget
  2. Prisen per enhet eller hvordan skal dette finansieres
  3. Hvor mye strøm man kan regne med å produsere
  4. Når vil anlegget være betalt ned
  5. Hvordan vil kompensasjon for produksjonen regnes ut
  6. Miljøgevinsten av solcellepanelet

Det er viktig å huske på at i et borettslag så bor det mange forskjellige mennesker. For noen vil kanskje dette med solenergi resonere veldig godt med deres egne tanker og livssyn.For andre kan kanskje dette virke veldig teit. Uansett, man skal ha respekt for begge sider og heller fokusere på det positive. Veldig mange av de som er skeptiske vil kanskje la seg imponere av besparelsen av penger, potensiell oppgang i verdien av hver enhet eller at man får et “hedge” mot strømprisen.Det er viktig å presisere at det er viktig å vite forskjellen på et borettslag og sameie.

Det kan i tillegg til dette være svært lurt å innhente tilbud på solcellepanel fra flere aktører. Dette gjør at man har litt mer valg og det skaper tilitt til den aktøren man velger.

ENOVA sin støtteordning kan endre seg til fordel for borettslag

Det har kommet sterke indikasjoner på at ENOVA kommer til å åpne opp for en støtte til borettslag som investerer i solcellepaneler. Det finnes egne ordninger som gjør at man kan få støtte til dette. De aller fleste leverandører av solcellepaneler har god dialog med ENOVA og kan hjelpe til med å sjekke om du kan få støtte til ditt borettslag. 

I tillegg til dette så finnes det flere andre steder man kan søke om støtte til borettslag men selv uten støtte så kan borettslag få en lønnsom investering. 

Ofte stilte spørsmål om solcellepaneler til borettslag

Et solcelleanlegg til borettslag kan koste alt i fra noen hundre tusen til flere millioner. Prisen er avhengig av hvor stort solcelleanlegg det er og hvor mange paneler man ønsker. 

For å få et estimat på pris så kan du enkelt kontakte en leverandør av solcellepaneler for å få et uforpliktende tilbud på solcelleanlegg til borettslag.

I utgangspunktet så kan alle borettslag få installert solcellepaneler. De aller fleste vil få et anlegg som følger lønnsomheten til et gjennomsnittelig solcelleanlegg. 

Det kan være enkelte borettslag som har en beliggenhet som gjør at et solcelleanlegg ikke vil være lønnsomme og da vil det ikke gi mening å installere i et solcelleanlegg. 

Det vil ikke ha noen annen innvirkning på eiere i et borettslag enn at borettslaget får lavere utgifter til strøm på sikt og eventuelt en noe høyere felleskost inntil anlegget er betalt ned. 

Det finnes flere løsninger for å høste inn energi fra solen. Det aller vanligste er solcellepaneler på taket men det er også mulig med solceller på vegg. På vanlige hus med solcellepanel så begynner solcelletakstein å bli vanlig men det er ikke vanlig i borettslag.

Har du spørsmål om solcellepanel til borettslag?

Hvis du har spørsmål om solcellepanel til borettslag så hjelper vi deg gjerne.Ta kontakt på kontakt@solcellepaneler.com men vi anbefaler deg å bruke et system vi har laget som har samlet de beste tilbyderne av solcellepaneler og solcelleanlegg til borettslag.Her kan du enkelt finne en eller flere leverandører i ditt område. Du kan ta sortere leverandører på hvilke som er nærmest, beste tilbakemeldinger fra andre kunder.

Sjekk pris på ditt borettslag

Fyll ut vårt enkle skjema for å få et uforpliktende tilbud på
solcelleanlegg til ditt borettslag. Vi setter deg i kontakt med dyktig
leverandør som er i ditt område. Gratis og helt uforpliktende.

Sjekk prisen på en kommersiell installasjon

Fyll ut vårt enkle skjema for å få et uforpliktende tilbud på
solcelleanlegg til ditt virksomhet. Vi setter deg i kontakt med dyktig
leverandør som er i ditt område. Gratis og helt uforpliktende.