IoT eller “internet of things” er spådd til å bli en ny era i teknologien. En stor utfordring med IoT har vært at de trenger å bli “selvforsynte” med strøm. Det betyr at de ikke kan ha batterier som må byttes eller lignende for å fungere.
Det er spådd at det kommer til å finnes over 75 millarder IoT enheter innen 2025 og utviklingen går veldig fort. Flere norske Iot-selskaper satser hardt på å være med i dette teknologikappløpet.
Nå har forskere fra Universitet i Uppsala laget mikro solcellepaneler som kan asorbere lys fra lamper og lys innendørs å gjøre det om til strøm. Ved å bruke kobber elektrolyse. Disse kan absorbere 34 % av lyset å gjøre om til strøm som kan gi energi til flere forskjellige typer Iot-enheter. Dette i kombinasjon med AI og maskinlæring for å optimalisere strømbruk.
Uppsala Universitet er ikke de eneste som forsker på løsninger for Iot. Sist uke presenterte en forsker ved University of California “anti solcellepaneler”.
Det skjer dermed utrolig mye på denne fronten og det blir veldig spennende å følge med på den videre utviklingen av solcelle-teknologien. Det er ikke det at vi syntes IoT er så spennende, men dette kan være med på å forvandle andre typer solcellepanel som bruks på næringsbygg og private boliger.